Munkahelyekért tüntettek a postások

A munkahelyek megőrzéséért, a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtéséért, a Magyar Posta fejlődési pályára állításáért tüntetett a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. székháza előtt két postás munkavállalói érdekképviselet. A 40 ezer postai dolgozóból mintegy kétezer főt képviselő két tömörülés kéréseiket tartalmazó petíciót nyújtott át az ÁPV Rt. képviselőjének. A többi szervezet idő előttinek tartotta a tüntetést, mivel a jövő évi bértárgyalások egy hét múlva kezdődnek csak.

"Sajnálatos, hogy a postások többségét reprezentáló négy szakszervezet elhatárolta magát a postai világnapra meghirdetett utcai tüntetéstől azzal indokolva, hogy idő előtti, hangulatkeltő a tüntetés" - mondta Tóbiás István, a Pomész elnöke, aki szerint azonban a postásoknak jelenleg nincs okuk ünnepelni, mivel sokan féltik munkahelyüket, aggódnak további megélhetésük alakulása miatt. 

A demonstráció célja a felelős döntéshozó vezetők figyelmének felhívása a postai dolgozók helyzetére - mondta Piski József, a Postai Érdekvédelem '92 szervezet elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy követeléseik meghallgatásra találnak, és hamarosan minden postásnak lesz oka ünnepelni közös eredményeiket és sikereiket. Hozzátette: a két szakszervezet egyebek között követeli a postások bérének felzárkóztatását a nemzetgazdasági átlaghoz, valamint egy bértarifa-rendszer bevezetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK