A K&H-üggyel kapcsolatos sajtóperek kezdődnek

A Kulcsár-üggyel összefüggésben sajtóperek indulnak a Magyar Nemzet ellen a jövő héten a Főváros Bíróságon. A felperesek között van László Csaba pénzügyminiszter, Jegesy András, a belügyminiszter férje, illetve Endrényi Éva, akiről azt írták, hogy a külügyminiszter barátnője. A Magyar Nemzet annak kapcsán hozta összefüggésbe a K&H brókercégénél történtekkel László Csabát, hogy korábban a banknál töltött be vezető pozíciót, Jegesy András és Endrényi Éva pedig a lap szerint Kulcsár Attila VIP-listáján szerepelt.

Az Endrényi Éva által indított sajtópert hétfőn, Jegesy Andrásét és László Csabáét csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Bíróság, de egy, a szabad demokraták által a Kulcsár-üggyel összefüggésben a Magyar Nemzet ellen indított sajtópert is kitűztek a jövő hétre.

A Magyar Nemzet korábban arról írt: Kovács László külügyminiszter, MSZP-elnök közeli ismerőse - egyesek szerint élettársa - a K&H Equities VIP-listájának meghatározó szereplője. Endrényi Éva magánszemélyként, valamint két cégével szerepel a kedvezményezett ügyfelek között, de a névsorban megtalálható édesanyja is.

László Csabáról úgy írt a napilap: immár állandó szereplője a Pannonplast és a K&H nevével fémjelzett ügyeknek, ugyanis vezérigazgató-helyettesként ő irányította a K&H Bank és az ABN Amro Bank fúzióját, ő felügyelte a két pénzintézet értékpapír-kereskedelmi cégeinek összeolvadását is, amelynek során 2001. június 19-én megalakult a K&H Equities.

A Magyar Nemzet szerint Kulcsár Attila legszűkebb, körülbelül negyven főt számláló protokoll-listáján Lamperth Mónika belügyminiszter és férje, Jegesy András ügyvéd neve is szerepel. Jegesy András irodája az Újpest rakpart 1.-ben volt, ott, ahol a Britton székhelye, és ahol Kulcsár Attila is lakott.

A brókerbotrány kapcsán első fokon már nyert sajtóhelyreigazítási pert a lap ellen Gyurcsány Ferenc sportminiszter és Draskovics Tibor, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A Fővárosi Bíróság szeptemberben azért kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet mert több írásában is azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc a brókerbotrány érintettje, illetve valótlanul állította Draskovics Tiborról, hogy felügyelőbizottsági vagy más tisztséget töltött be olyan  társaságnál, ahol Kulcsár Attila is dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK