A tévéelnök tanácsadója Medgyessy titkárának anyja

A miniszterelnök személyi titkárának, Komássy Ákosnak az édesanyja a Magyar Televízió elnöki tanácsadója. Hortobágyi Éva a televízió koordinációs főszerkesztői posztjának várományosa is. Hortobágyi az [origo]-nak kijelentette: aki azt hiszi, hogy bármilyen műsoron keresztül befolyásolná a televíziót, az téved.

Hortobágyi Évának, a Magyar Televízió (MTV) elnöki tanácsadójának fia Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára. Hortobágyi, aki a tévé koordinációs főszerkesztői posztjának is várományosa, nem lát ebben kivetnivalót.

Hortobágyi az [origo]-nak kijelentette: "évek óta dolgozom az MTV-nél, értek a szakmához". Fia beosztása még nem jelenti azt, hogy ő "bármilyen műsoron keresztül megpróbálná befolyásolni a televízió működését" - mondta.

Hortobágyi 450 ezer forintos tévés fizetéséért egy olyan cég számláz az MTV-nek, amelynek tagja a miniszterelnök titkára is. Hortobágyi az [origo]-nak elismerte, hogy egy olyan bt. állít ki számlát televíziós munkájáért, amelynek fia is tagja.

Hortobágyi ennek ellenére azt mondta, hogy semmi kivetnivalót nem lát a dologban. Ugyanis a számlát adó bt. családi cég, amelyet hét évvel ezelőtt alapított fiával, amikor nagykorú lett. Később pedig Komássy, lánytestvére javára, lemondott az ügyvezetői posztról. Így most a cég vezetője Hortobágyi lánya, a másik beltag Komássy Ákos, a kültag pedig Hortobágyi Éva.

Hortobágyi Éva korábban már dolgozott az MTV-nél, azonban 2000-ben elbocsátották.