Háromnapos figyelemfelkeltő demonstrációba kezdett a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesület a Parlament előtt, a Kossuth téren. A szervezet vezetője szerint ugyanis a rendőrség és az igazságszolgáltatás nem tud vagy nem akar érdemben foglalkozni a lakásmaffia áldozataival.

Péntek délutántól három napon keresztül tüntetnek a Parlament előtt a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesület tagjai. A megjelent károsultak szerint ugyanis egyes bűnözői csoportok az emberek jóhiszeműségét és jogi ismereteinek hiányát kihasználva, csalással tettek szert ingatlanjaikra. Más esetekben az erőszak vagy a megfélemlítés eszközeitől sem riadnak vissza, a főként idős tulajdonosokkal adás-vételi szerződést íratnak alá - mondta Török-Szabó Erzsébet, a szervezet elnöke.

"A rendőrség és az igazságszolgáltatás nem tud vagy nem akar érdemben foglalkozni az ilyen esetekkel" - vélekedett az elnök. Bár a lakásmaffia tevékenységét feltáró parlamenti albizottsággal kapcsolatban vannak, az elnök szerint nem sok reményt látnak a helyzet javulására, az érintett bűnözői csoportok tekintélyes anyagi háttere és szövevényes hivatali befolyása miatt.