A rendőrök nem tudnak a svájci K&H-s számlákról

Egy rendőrtiszt pénteken azt mondta, hogy hivatalosan nem értesítették a svájci hatóságok a magyar rendőröket arról, hogy magyarok bankszámláit zárolták a K&H-botrány miatt. A Népszabadság egy svájci ügyészre hivatkozva azt írta, hogy többek között Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor számláit is zárolták.

Az MTI információi szerint a rendőrség nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Svájcban magyarok bankszámláit zárolták volna. A Népszabadság arról írt pénteki számában, hogy a K&H-botrány miatt összesen tíz magyar tulajdonú bankszámlát zároltak Svájcban. A tulajdonosok közül Cornelia Cova svájci ügyész hármat név szerint is említett a lapnak: e szerint Kulcsár Attila, Rejtő E. Tibor és Garamszegi Gábor számláit is zárolták. Mindannyian a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégénél elkövetett sikkasztás gyanúsítottjai.

Egy névtelenül nyilatkozó magyar rendőrtiszt azonban azt állítja, hogy ők csak az újságból értesültek a számlák zárolásáról, erről a svájci hatóságok semmilyen tájékoztatást sem adtak a magyar rendőröknek.

Korábban a magyar rendőrség összesen 69 országot kért fel, hogy a sikkasztással kapcsolatba hozható gyanús bankszámlákat zárolják. Ugyanakkor a Népszabadságnak nyilatkozó svájci ügyész arról beszélt, hogy tőlük a K&H Bank holland tulajdonosa, az ABN-Amro kérte a számlák zárolását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK