Nem javasolták Rogán mentelmi jogának felfüggesztését

A mentelmi bizottság keddi ülésén nem javasolta Rogán Antal (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését. Az ellenzéki politikust Lamperth Mónika belügyminiszter férje, Jegesy András ügyvéd jelentette fel rágalmazásért és becsületsértésért. Rogán ugyanis korábban összefüggésbe hozta a brókerbotránnyal az ügyvédet.

A mentelmi bizottság azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel Rogán Antal (Fidesz) mentelmi jogát, akit Jegesy András, Lamperth Mónika belügyminiszter férje jelentett fel rágalmazásért és becsületsértésért - közölte Géczi József Alajos, bizottság szocialista elnöke, a testület keddi ülése után.

A politikus elmondta, hogy a bizottságban öten szavaztak a mentelmi jog felfüggesztése mellett, öten viszont ellene. Ilyenkor a testület azt indítványozza a parlamentnek, hogy ne függessze fel az érintett képviselő mentelmi jogát.

Jegesy András azért jelentette fel Rogán Antalt, mert a képviselő egy sajtótájékoztatón azt állította: látott olyan iratot, amely azt bizonyítja, hogy a belügyminiszter férjének köze van a brókerbotrányhoz. Géczi József Alajos közölte, hogy a parlament előtt mindkét álláspontot ismertetik a bizottság tagjai.

A testület Lázár János (Fidesz) mentelmi ügyével is foglalkozott, akit Mónus Áron perelt be rágalmazásért és becsületsértésért. A bizottság ebben az esetben is azt javasolja a parlamentnek, hogy ne függessze fel Lázár János mentelmi jogát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK