A jövő héttől lehet kérni az influenza elleni oltást

November elejétől kérhetik az idősek és a krónikus betegek az influenza elleni ingyenes oltóanyagot. Összesen 1 millió 3 ezer oltóanyagot bocsátanak a háziorvosok rendelkezésére.

Az idősek és a krónikus betegek november elejétől kérhetik az ingyenes influenza elleni védőoltást háziorvosuknál - jelentette be Vass Ádám, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezető főorvosa. Tájékoztatása szerint összesen 1 millió 300 ezer térítésmentes oltóanyagot bocsátanak a háziorvosok rendelkezésére, és az idén a Malév dolgozói, illetve a határőrség munkatársai is ingyen igényelhetik a védőoltást. Kitért arra is, hogy akik nem tartoznak az említett körbe, de a betegséggel szemben védettséget szeretnének, azoknak a társadalombiztosítás az oltóanyag árának 50 százalékát téríti meg.

A tavaszi influenzajárvány idején 430 ezren betegedtek meg, és közülük tízen meghaltak. Olyanok estek áldozatul a járványnak, akik koruknál, vagy krónikus betegségük folytán ingyenesen vehették volna igénybe a számukra járó oltóanyagot, ám nem éltek ezzel a lehetőséggel. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK