A Batthyány térig jár majd a 41-es

A Kamaraerdőtől Batthyány térig jár ezután a 41-es villamos - döntött hétfőn a főváros városüzemeltetési bizottsága. A korábban megszüntetés fenyegette járat így tehermentesíti a 86-os buszt is - írja a Népszabadság.

Ezentúl Kamaraerdőtől a Batthyány térig jár a 41-es villamos. Erről hétfőn döntött egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága. A vonal létének szükségességét már évekkel ezelőtt megkérdőjelezte a BKV, ám megszüntetése lekerült a napirendről - írja a Népszabadság.

A villamos vonalának meghosszabbítását helyiek és civil szervezetek kezdeményezték, mivel a Körtér átépítése miatt a végállomás messzire került. A BKv ugyan eredetileg nem tartotta jónak a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület felvetését a vonal Batthyány térig való meghosszabbításáról, ám a bizottság végül hetekig tartó egyeztetések után a meghosszabbítás mellett szavazott. A bizottság elnöke, Lakos Imre szerint a végső cél a Margit-híd elérése.

A BKV végrehajtja a döntést, mellyel várhatóan csökken majd a 86-os buszok zsúfoltsága - derül ki a Népszabadság cikkéből.