K&H-ügy: az MTI-hez is juthatott a sikkasztott pénzekből

Az ügyészség hétfő délután újra kihallgatta a szír állampolgárságú E. A. Hassant, akit pénzmosással gyanúsítanak a K&H-ügyben - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a férfit vagy tucatnyi nagy értékű banki átutalásról kérdezték. A férfi ügyvédje, mint később kiderült, azt erősítette meg, hogy védence korábban azt vallotta, hogy 50 millió forint az MTI (tehát - ellentétben a Magyar Hírlap információival - nem az MTV) épületébe került az elsikkasztott pénzből.

A szíriai férfi ügyvédje, Retteghy István szerint védence azért kért ügyészi kihallgatást, mert a rendőrségen eddig nem volt lehetősége beszámolni ezekről az tranzakciókról. Mint állítja, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozói - hiába kérték többször is - nem mutatták meg védencének azokat a lefoglalt banki kivonatokat, amelyek segíthetnének a férfinak felidézni a történteket. Csak emlékezetből ugyanis képtelen visszaemlékezni, hogy mikor kinek, mekkora összeget utalt át. Az ügyészek ugyanakkor készek eléjük tárni ezt a listát.

Az ügyvéd szerint ez azért fontos, mert védence így mindent elmondana, amiről tudomása lehetett az üggyel kapcsolatban, s utána reménykedhetne az előzetes letartóztatás megszüntetésében.

A lap szerint a férfi elé tárt banki átutalások címzettjei közül az első volt a sorban Forró Tamás, az ismert televíziós személyiség cége. 

Az ügyvéd megerősítette, hogy védence a múlt héten elmondta az ügyészeknek, hogy az elsikkasztott pénzből körülbelül ötvenmillió forint az MTI épületébe került. Hassan azt állította, hogy 2002-ben, amikor az első jelentősebb összeg megérkezett a számlájára Kulcsár Attila pénzéből, a bróker állítólag azt kérte, hogy a pénzt vegye fel, majd adja át taxis ismerősének, Sz. Gyulának. A szíriai férfi ugyan átadta a bankjegyköteget, ám bizalmatlan volt, ezért követte a taxist, aki az MTI épületbe vitte a pénzt. E. A. H. ugyanakkor azt már nem tudja, hogy ott kinek adta át vagy átadta-e egyáltalán valakinek az összeget - mondta el Retteghy István a Magyar Hírlapnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK