Kiengedik a molesztálással gyanúsított úszóedzőt

Megszüntette a bíróság a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított úszóedző előzetes letartóztatását. A férfi így szabadlábon védekezhet az ellene folyó ügyben. A 64 éves edzőt azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan molesztált egy hétéves kislányt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság jogerős végzésében megszüntette a szeméremi elleni erőszakkal gyanúsított K. Miklós úszóedző előzetes letartóztatását, és egyúttal elrendelte a férfi azonnal szabadlábra helyezését. A férfi előzetes letartóztatásáról még október 21-én döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A jogerős végzés ugyanakkor megállapította, hogy a nyomozás eddigi adatai alapján semmi olyan tény nem merült fel, amely alapján feltételezhető lenne, hogy ha a gyanúsítottat szabadlábra helyezik, akkor megpróbálná befolyásolni a tanúkat vagy más módon nehezítené a nyomozást.

A 64 éves úszóedzőt azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan molesztálta egyik tanítványát, egy hétéves kislányt. A rendőrségen a kislány szülei tettek feljelentést a férfi ellen, akit október 18-án, vidéki telkén vettek őrizetbe a hatóságok.