Öt évre előre, a kuratórium megkerülésével, közbeszerzési tender kiírása nélkül értékesítette az MTV jelenlegi elnöke a csatorna reklámidejét - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a szerződésekben a vevők, az RTL Klub érdekeltségébe tartozó három médiaügynökség, összesen évi 900 millió forint plusz áfa fizetését vállalták. A tévékuratórium vizsgálatot rendelt el a szerződések ügyében.

 Az MTV Rt. jelenlegi elnöke, Ragáts Imre még ügyvezető alelnökként, a kuratórium megkérdezése és közbeszerzési tender kiírása nélkül értékesítette a köztévé reklámidejét - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint a reklámidőt három, az RTL Klub érdekeltségébe tartozó médiaügynökség vette meg 5 évre előre, összesen évi 900 millió forint plusz áfa fix összegért, az infláció követése nélkül.

A lap úgy tudja, hogy a szerződésekben semmilyen szankció nem szerepel arra az esetre, ha a médiaügynökségek nem fizetnének. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense az üggyel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az intézmény vezetése nem kíván reagálni.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtökön azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el az ügyben. A kuratóriumi elnökség közleménye szerint "a szerződések érvényességéhez a részvénytársaság vezetésének az elnökség előzetes jóváhagyását kellett volna kérnie." A kuratórium elnökségét médiaügynökségek tájékoztatták a szerződés megkötéséről - jelentette csütörtökön az MTI.