Továbbra sincs ötös a lottón

Ezen a héten sem találtak telitalálatost az ötöslottó-szelvények között. A következő hétre átvitt nyeremény összege: 4 milliárd 360 millió forint. Ha márciusig nem lesz telitalálatos, és a nyeremény az eddigihez hasonló ütemben nő, az 52. heti, márciusi sorsoláson a nyeremény elérheti a 7,5 milliárd forintot.

Kihúzták a több mint 4 milliárd forintot érő lottószámokat: 23, 25, 28, 66, 76

A Joker-szám: 064237

Ezúttal sem volt telitalálatos szelvény, a 4 találatosokra egyenként 1.534.877, a 3 találatosokra 15.426, a 2 találatosokra 888 forintot fizetnek. Az ötöslottón legutóbb március 1-jén volt telitalálatos, a nyeremény azóta halmozódik, s ezen a héten már 4 milliárd 130 millió forint volt a főnyeremény. A következő hétre átvitt nyeremény összege 4 milliárd 360 millió forint.

Forrás: ORIGO

Ezen a héten, szombaton, mindenszentek ünnepén a lottózók nem tartottak nyitva, annak ellenére, hogy a Szerencsejáték Rt. adatai szerint az ötöslottó-játékok 80 százalékát pénteken és szombaton regisztrálják a terminálok. Ezen belül szombaton az egész heti játékmennyiségnek mintegy 45 százalékát adják fel a fogadók.

Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója elmondta: amennyiben márciusig nem lesz telitalálatos, és a nyeremény az eddigihez hasonló ütemben nő, az 52. heti, márciusi sorsoláson a nyeremény elérheti a 7,5 milliárd forintot. A március 6-ai húzást követően, ha akkor sem lesz ötös, 80-10-10 százalék arányban szétosztják a nyereményt a négyesek, hármasok és két találatosok között.

A határőrség beszámolója szerint amióta a magyar lottón a nyereményösszeg átlépte az egymilliárd forintot, forgalomnövekedés tapasztalható az átkelőkön.

Szlovákiából 15-20 százalékkal többen lépnek be Magyarországra, különösen a hét második felében - mondta Orodán Sándor, a határőrség szóvivője. A magyar ajkúak belépésének növekedése tapasztalható a horvátországi határátkelőknél is a folyamatosan növekvő nyeremény miatt, és intenzív a belépés Ausztria felől is - tette hozzá.

A szlovák szerencsejátékokat szervező cég, a Tipos közlése szerint a lottóőrület nem fogta vissza a szlovákiai szerencsejáték híveinek törzsállományát: azok továbbra is hűségesen reménykednek a hazai nyereményben. Igaz, a hétvégén a magyar lottón egy ötös találattal már 670 millió szlovák koronának megfelelő pénzt lehet nyerni, míg a szlovákiai "Loto" ezzel egyidejűleg csak húszmilliót fizet.

A magyarországi lottóláz az utóbbi hetekben Románia nyugati megyéibe is átszüremlett Temesvártól fel Szatmárnémetiig, de a román határőrség sajtóilletékesei szerint ennek a határforgalomban érzékelhető-kimutatható jelei nincsenek. Nem tapasztalható forgalomnövekedés az ukrán-magyar határszakaszon sem.