Telefonon lehet jelentkezni szerződéses katonának

Hétfőtől másfél hónapon keresztül várja a katonaság iránt érdeklődő fiatalok telefonhívását a honvédség. A kampány célja, hogy felmérjék, hány szerződéses katonára számíthatnak a jövőben. Az érdeklődők regisztráltathatják is magukat szerződéses katonának.

Ingyenesen hívható telefonszámon tájékozódhatnak hétfőtől az érdeklődők a szerződéses katonaság feltételeiről, körülményeiről. A fiatalok a beszélgetés során regisztráltathatják is magukat szerződéses katonának. A honvédség egyebek között arra kíváncsi: mely megyékből jelentkeznek a legtöbben, valamint arra, hogy a fiatalok mennyit hajlandóak várni, míg szerződést kötnek velük.

Az érdeklődő fiatalok telefonhívásait december 15-ig reggel 8 és este 8 óra között fogadják. A regisztráltak egy honvédségi akciót bemutató filmet kapnak ajándékba postán.

A bruttó 34 millió forintba kerülő kampány során televízió-, rádió- és újsághirdetésekkel hívják fel a figyelmet az információs telefonszámra. Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója korábban elmondta: nem tudják megbecsülni, hogy hány érdeklődőt regisztrálnak majd, de 2-3 ezer telefonhívással már elégedettek lennének.

A következő két év során - az önkéntes haderőre való áttéréssel - összesen hatezer szerződéses katona felvételével számol a honvédség. A szerződéses katonák alapfizetése bruttó 100 ezer forint.

A hétfőtől hívható honvédségi telefonszám: 06-80-466-833.

KAPCSOLÓDÓ CIKK