Világháborús lőszer robbant egy budai garázsban

Életét vesztette egy férfi a fővárosban, amikor felrobbantak a garázsában tartott világháborús lőszerek. A családi házból és a szomszédos épületekből átmenetileg több embert kiköltöztettek.

Egy férfi életét vesztette a főváros XI. kerületében szombaton délután, amikor egy garázsban világháborús lőszerek robbantak fel. A tűzoltóság közleménye szerint a Segner János utca egyik családi házának melléképületében lévő garázsában a férfi nagy mennyiségben, eltérő méretű és típusú I. és II. világháborús lőszereket tárolt.

Feltehetőleg az egyiket akarta szétszerelni, amikor robbanás történt. A repeszektől életveszélyesen megsérült. A ház emeletére még fel tudott menni, de ott összeesett és meghalt.

A garázsban nagy mennyiségű oldószer és hígító is volt, ezért a robbanásveszély megszüntetéséig a családi házból és a szomszédos épületből több embert, közöttük 3 gyermeket a tűzoltók biztonságos helyre kísértek. Tűz nem ütött ki, több személy a balesetben nem sérült meg, és a családi ház sem rongálódott meg. Az utcát a rendőrség lezárta.