Menesztenék az agrárminisztert

A kormány meneszti a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, ha májusig az általa felügyelt ágazat nem hozza be uniós lemaradásait - tudta meg a Magyar Hírlap. Németh Imre azt ígérte, hogy addigra teljesülnek az EU-s elvárások. Ha mégsem, lehetséges utódaként Benedek Fülöpöt, a tárca közigazgatási államtitkárát emlegetik.

Menesztik Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, ha az EU-s csatlakozás időpontjáig sem hozza be az ágazat a lemaradásit - írja a Magyar Hírlap. Az Európai Bizottság legfrissebb országjelentésében ugyanis négy problémát említ, ahol "azonnali és határozott cselekvésre van szükség", és mind a négy kérdés az uniós joganyag mezőgazdasági területével kapcsolatos. A lap úgy tudja, hogy a miniszter ígéretet tett, hogy behozzák a lemaradást, azonban ha ez mégsem sikerül, lehetséges utódként Benedek Fülöpöt, a tárca közigazgatási államtitkárát emlegetik.

A jelentés nyilvánosságra hozatalát követően Kovács László külügyminiszter összességében kedvezőnek tartotta a Magyarországról készült jelentést. A külügyminiszter a négy "piros lappal" értékelt mezőgazdasági kérdésre kapcsán elmondta: a kormányváltáskor a minisztériumot jelentős elmaradásokkal vették át, lényegében a nulláról kellett indulni, ez az elmaradások oka. A külügyminiszter szerint az ország a csatlakozásig ledolgozza a jelentésben említett jogharmonizációs hiányosságokat.