Tagadják, hogy távozna az agrárminiszter

A kormányszóvivő tagadja, hogy Németh Imre földművelési és vidékfejlesztési miniszter távozna a kormányból. Ma több napilapban megjelent, hogy meneszthetik a földművelési minisztert, ha az általa felügyelt tárca májusig nem hozza be lemaradását.

Az Európai Unió szerdán nyilvánosságra hozott országjelentésében Magyarország csatlakozásával kapcsolatban négy területen talált elmaradásokat, mind a négy kérdés a mezőgazdasággal kapcsolatos. Valószínűleg ez adhatott okot a Németh Imre távozásával kapcsolatos találgatásokra. A kormányszóvivő azonban közleményében kijelentette, hogy semmilyen formában nincs napirenden a földművelési miniszter menesztése.

Medgyessy Péter miniszterelnök Németh Imrével egyetértésben a tárca legfontosabb feladatának az uniós támogatások fogadására alkalmas intézmények kiépítését tartja. A tárcának azonban meg kell küzdenie az Orbán-Torgyán-kormány örökségével, akik egy tanulmányon kívül semmit nem hagytak az utódokra. - állítja Gál J. Zoltán. A szóvivő közleményében azt is kijelentette, hogy a csatlakozás után a magyar gazdák hozzájutnak az őket megillető uniós támogatásokhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK