Válságos állapotban a kút sújtotta kisfiú

Válságos állapotban van az a hatéves kisfiú, akire tegnap kútoszlop dőlt egy baracsi óvoda kertjében. A gyerek súlyos agysérüléssel került kórházba. A rendőrség egy szerelőt gyanúsít azzal, hogy felelős a történtekért, ugyanis a nyáron felújított kutat nem megfelelően szerelte össze.

Rádőlt egy kútoszlop csütörtökön egy hatéves kisfiúra a Fejér megyei Baracson, egy óvoda udvarán. A kisfiút a kidőlt kútoszlop mellett, a földön fekve találta meg a gyerekekre felügyelő óvónő. A gyereket életveszélyes állapotban, súlyos agysérüléssel szállították kórházba. Jelenleg az intenzív osztályon van, az állapota válságos - mondta az [origo]-nak a székesfehérvári kórház sajtósa, aki azt is hozzátette, hogy ennél több információval - a szülők kérésére - nem szolgálhat.

A kisfiú sérülését a160 cm magas, 80 kilogramm súlyú öntöttvas kút csöve okozta, mikor a kútoszlop kimozdult a helyéből, és a kisfiú fejére, illetve vállára zuhant. A Munkavédelmi Főfelügyelőség szakértője megállapította, hogy a balesetet emberi mulasztás, a kút szakszerűtlen rögzítése okozta. A kutat nyáron újították fel, a belsejébe egy műanyag csövet helyeztek, amihez elvágták azokat a csavarokat, amik eredetileg a talphoz rögzítették az öntöttvas szerkezetet. A felújítás után ponthegesztéssel rögzítették vissza a talapzathoz.

A rendőrség előállította azt a szerelőt, aki a felújítási munkát végezte. A szabadlábon védekező férfi foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntett elkövetésével gyanúsítható. A szerelő a rendőrségnek azt mondta, hogy a legjobb tudása szerint újította fel az öntöttvas kutat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK