Hat baleset a M1-esen a köd miatt

Hat különböző baleset történt hétfő reggel az M1-esen, ahol köd nehezíti a közlekedést. A mentők összesen 13 sérültet szállítottak kórházba, egyikőjük életveszélyesen, hatan súlyosan, hatan könnyebben sérültek meg.

Egy életveszélyes, hat súlyos és hat könnyebb sérültet szállítottak a mentők kórházba az M1-es autópályán hétfő reggel történt baleseteket követően - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Összesen 19 sérültet láttak el, közülük hatot a helyszínen. Az életveszélyes sérült többszörösen súlyos fej- és belső sebesüléseket, valamint töréseket szenvedett. A 13 sérültet budapesti és tatabányai kórházakba szállították.

"Hat különböző balesethez kaptak riasztást a mentők az autópálya Fejér megyei szakaszára, Budapest irányába, az ütközések a 32. és a 38. kilométerszelvények között történtek" - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A mentők az első riasztást negyed kilenckor kapták, összesen kilenc mentőkocsival vonultak a helyszínekre. A mentést nehezítette, hogy az autópálya leállósávját is eltorlaszolták az autók és a kamionok. A köd miatt nem tudtak helikoptereket küldeni a balesetek helyszínére - tette hozzá a szóvivő.

Az M1-es érintett szakaszain egy sávon halad a forgalom, a rendőrök kérik, az autósok fokozottan figyeljenek, mert a közlekedést köd nehezíti.