Lamperth nem adott időpontot Poltnak

A belügyminiszter csak akkor hajlandó találkozni Polt Péterrel, ha előbb Salgó László országos rendőrfőkapitánnyal egyeztet a legfőbb ügyész. Polt a napokban levélben kért időpontot Lamperth Mónikától, hogy a rendőrség és az ügyészség közötti konfliktusról beszéljenek. Előtte viszont Salgó fordult a legfőbb ügyészhez, de Polt nem adott időpontot a rendőrfőkapitánynak, hanem találkozóra hívta a minisztert.

Kérdéses, hogy mikor kerülhet sor a Polt Péter - Salgó László, illetve a Lamperth Mónika - Polt Péter találkozóra. Polt ugyanis Salgónak, Lamperth pedig Poltnak nem adott időpontot. Előbb a rendőrfőkapitány jelentkezett be a legfőbb ügyésznél, néhány nappal később pedig a főügyész kért találkozót a belügyminisztertől. Mindkét egyeztetés célja az lett volna, hogy egy személyes találkozón beszéljenek az ügyészség és a rendőrség közötti konfliktusról.

A belügyminiszter az [origo]-nak azt mondta Polt megkereséséről: fontosnak tartja, hogy minél előbb közösen értékeljék a rendőrség és a Legfőbb Ügyészség vezetői az új, nyáron hatályba lépett büntetőeljárási törvényt, összegezzék tapasztalataikat. Ha a rendőrség és az ügyészség levonta a tapasztalatokat egy szakmai találkozó keretében, utána szívesen találkozik a legfőbb ügyésszel - mondta Lamperth.

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy nem fogadja el Polt kezdeményezését, a miniszter azt a választ adta: "szükségesnek tartom, hogy minél előbb erre a szakmai egyeztetésre sor kerüljön" - mondta Lamperth. A belügyminiszter hozzátette: nem adott időpontot Poltnak.

Salgó László országos rendőrfőkapitány az üggyel kapcsolatban közölte: "Azt gondolom, hogy azt a méltatlan vitát, hogy ki kivel találkozik, a magam részéről nem kívánom tovább folytatni. A legfőbb ügyész úr úgy gondolja, hogy ez egy formai protokolltörténet, én meg úgy gondolom, hogy ez egy szakmai történet, az emberek meg majd eldöntik, hogy ebben az egész színjátékban kinek az oldalán áll az igazság" - mondta Salgó.

A Legfőbb Ügyészség egyelőre nem reagált az [origo] megkeresésére a belügyminiszternek írt levéllel kapcsolatban.

Komáromi Gergely

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK