Logót kell változtatnia a Színes Mai Lapnak

Bitorolja a Híd Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap a Mai Nap védjegyét - állapította meg kedden meghozott jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. Ezzel az ítélettel a testület helyben hagyta a Fővárosi Bíróság januári döntését. A Színes Mai Lap főszerkesztője az ítélethirdetés után közölte: megváltoztatják a lap logóját.

Jogerős ítélet hozott kedden a Fővárosi Ítélőtábla a bulvárlapok védjegyvitájában: a bíróság megállapította, hogy a Híd Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap bitorolja a Mai Nap védjegyét. Az eljáró tanács ezzel helybenhagyta a Fővárosi Bíróság idén januárban meghozott elsőfokú döntését, amely egyben a védjegybitorlás megszüntetésére szólította fel a Híd Rádió Rt-t.

Az ítélet szerint az összbenyomás alapján kimondható a védjegybitorlás, mivel "irányított figyelmet igényel" a két lap logója közti különbség felismerése. A "lap" és a "nap" szavak hasonlóságára kitérve az ítélőtábla megállapította azt is, hogy a "színes" szó a panaszolt lapcímben "nem jellegzetes, nem meghatározó".

L. Kelemen Gábor, a Híd Rádió Rt. vezérigazgatója, a Színes Mai Lap főszerkesztője az ítélethirdetés után közölte: a határozatot betartják, változtatni fognak a logón. Konkrét terveik azonban egyelőre nincsenek.

A Ringier Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő Magyar Hírlap Könyv és Lapkiadó Rt. - a Mai Nap jogainak tulajdonosa - 2001 márciusában, a Színes Mai Lap indulásakor kezdeményezett pert védjegybitorlás miatt.