Polt találkozót ajánlott Lamperthnek

Polt Péter legfőbb ügyész Lamperth Mónika belügyminiszternek hétfőn eljuttatott levelében személyes találkozóra tett javaslatot a rendőrség és az ügyészség munkakapcsolatában észlelt feszültségekről. Lamperth egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

Polt Péter legfőbb ügyész a belügyminiszternek írt levelében azt írta: A sajtóból úgy értesült, hogy a belügyminiszter asszony "feszültségeket vélt felfedezni a rendőrség és az ügyészség viszonyában". A legfőbb ügyész ezek után arra kérte a belügyminisztert, hogy amennyiben a sajtó híradásaiban neki tulajdonított állítás megfelel a valóságnak, ossza meg vele tapasztalatait, észleléseit. Személyes találkozójuk időpontjáról később egyeztetnek.

A Belügyminisztériumban a Népszabadságnak megerősítették, hogy Polt levele megérkezett, részleteket azonban nem közöltek. Nem kívántak találgatásokba bocsátkozni arról sem, hogy Lamperth Mónika - aki néhány hete az országos rendőrfőkapitányt kérte meg, hogy feszültségre okot adó kérdések tisztázására kezdeményezzen személyes találkozót a legfőbb ügyésszel - elfogadja-e a legfőbb ügyész ajánlatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK