A Magyar Rádió vezetői válságtervet terjesztenek az intézmény közalapítványának kuratóriuma elé rövidesen - az MTI értesülése szerint. Erre azért van szükség, mert jövőre 1,6 milliárddal kevesebből gazdálkodhat az intézmény.

A jövő évre szóló válságtervet terjeszt a napokban a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elé a közszolgálati médium menedzsmentje - tudta meg szerdán több, az intézmény vezetéséhez közelálló forrásból az MTI.  Erre azért van szükség, mert a kettős foglalkoztatás megszüntetése miatt, illetve mivel a médiahatóság mérsékelte a Danubius Rádió koncessziós díját, az idei 12 milliárd forintnál jövőre 1,6 milliárddal kevesebből gazdálkodhat az intézmény. A válságterv abban az esetben lép életbe, ha nem kap további forrásokat a Magyar Rádió.

Kondor Katalin, az intézmény elnöke közölte: amíg a kuratórium meg nem tárgyalta az anyagot, nem tartaná tisztességesnek, ha nyilatkozna az ügyben. Az MTI úgy tudja, a válságtervet akár már a november 27-i ülésén megtárgyalhatja a kuratóriumi elnökség, s az anyag a jövő hónap elején kerülhet a társadalmi szervezetek delegáltjait is magában foglaló nagykuratórium elé.