Meghalt két ukrán férfi egy uszály rakterében a paksi kikötőben. A vizsgálatok szerint a raktérben nagyon kevés volt az oxigén, és ez okozta a rakodómunkások halálát.

Két ukrán férfi meghalt egy teherszállító uszály rakodóterében a paksi kikötőben, hétfőn reggel. Halálukat az első feltételezéssel szemben nem gázmérgezés, hanem oxigénhiány okozta.

A megyei katasztrófavédelem igazgatója szerint veszélyes anyagot nem sikerült kimutatni a gázanalízis során. A két ember halálát feltehetően az oxigénkoncentráció nagyon alacsony szintje okozta. Az uszály rakterében a normális 24 helyett csupán 2-4 térfogatszázalék közötti volt az oxigén - közölte Mácsai Antal.

Bőhm Rita, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense arról számolt be, hogy az első riasztás szerint a két férfi az eszméletét vesztette a rakodótérben. Mire azonban a tűzoltók a friss levegőre hozták a két férfit, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A paksi tűzoltóság ügyelete szerint az ukrán hajóra három munkás akart gabonát rakodni, amikor ketten rosszul lettek. Harmadik társuk értesítette a rakodó cég vezetőjét, aki kihívta a tűzoltóságot.