"Zsidó vallású-e, zsidó származású-e?" - tette fel kérdéseit Grespik László ügyvéd kedden egy bírónőnek egy fajgyűlölő összejövetellel kapcsolatos tárgyalás kezdetén. Az ügyészség azzal vádolja Grespik védencét, hogy egy négy évvel ezelőtti összejövetelen - társaival együtt - zsidóellenes és fajgyűlölő dalokat énekelt.

Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetője ügyvédként vett részt azon a keddi tárgyaláson, ami egy négy évvel ezelőtti ügy kapcsán indult. Az ügyészség azzal vádol néhány zenészt, hogy egy összejövetelen zsidóellenes és fajgyűlölő dalokat énekeltek. A zenészek tagadják, hogy felléptek volna a rendezvényen. A Nemzetbiztonsági Hivatalnak azonban vannak felvételei a koncertről, bár azon állítólag csak csuklyát viselő emberek láthatók.

A tárgyalás kezdetén Grespik László, az egyik vádlott védője a következőt kérdezte a bírónőtől (a Magyar Televízió felvétele alapján): "Kénytelen vagyok védői tisztemből megkérdezni a bírónőt: zsidó vallású-e, zsidó származású-e, illetve a bírósággal kapcsolata olyan-e, amely az ügy elfogulatlan elbírálását lehetővé teszi?".

A bírónő arra hivatkozva hárította el a válaszadást, hogy nem érkezett indítvány ezzel kapcsolatban, és nem is köteles erre a kérdésre válaszolni.