Osztrák rablott holmit foglaltak le Pesten

Pár nappal egy ausztriai betörés után Budapesten találták meg a rendőrök az ellopott ékszereket és órákat egy ideges férfinál. A férfit egyelőre orgazdasággal gyanúsítják, nem kizárt azonban, hogy betöréses lopással is meggyanúsítják a rendőrök.

Egy sok millió forint értékű órakészletet találtak egy gyanúsan viselkedő férfi gépkocsijában az őt igazoltató rendőrök a Váci útnál. A feltűnően ideges férfi nem tudta igazolni az órái származását, és megpróbált elmenekülni. A járőrök csak egy hosszú vágta után tudták fülön csípni a menekülőt, amelynek során a gyanúsított (leesett egy kerítésről) és egy rendőr (elcsúszott a síkos úton) is könnyebben megsérült. Az akció során egy hölgyet is őrizetbe vettek, akinél egy kisebb csomag aranytárgyat találtak.

Kiderült: a talált órák és ékszerek egy  ausztriai ékszerboltból, egy három nappal korábbi betöréses lopásból származnak. Az ellopott holmik összértéke 40 millió forintra tehető. Az órák között van olyan darab, amelyik 4 milliót ér. A rendőrök összesen mintegy 30 millió forint értékű órát és ékszert foglaltak le a gyanúsítottaktól.

Az előzetes letartóztatásba helyezett férfit orgazdasággal gyanúsítják. Arról, hogy ő követte volna el a betörést, egyelőre még nem nyilatkoztak a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékesei. Azt azonban tudni lehet, hogy a gyanúsított korábban Ausztriában dolgozott vendégmunkásként.