Előzetesben a vesztegetéssel gyanúsított fővárosi rendőrök

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két fővárosi rendőrt, akiket pénteken vettek őrizetbe vesztegetés gyanújával. A gyanú szerint a két vezető beosztású férfi kétmillió forintot kért egy gyanúsítottól a szabadlábra helyezésért cserébe, és amikor ő ezt nem tudta előteremteni, akkor címeket adtak neki, hogy hova érdemes betörni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett két vezető beosztású fővárosi rendőrt - S. Zoltánt és B. Lászlót -, akiket a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vesztegetéssel gyanúsít. Az ügyészség szóvivője az [origo]-nak elmondta: a két férfit pénteken vették őrizetbe. A gyanú szerint a rendőrök kétmillió forint kértek az egyik gyanúsítottól a szabadlábra helyezés fejében. A nyomozás eddigi adatai szerint amikor a gyanúsított ezt a pénzt nem tudta előteremteni, akkor a rendőrök címeket ajánlottak neki, hogy hova érdemes betörni.

A bíróság az ügy súlyával indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését, valamint azzal, hogy a kiszabható büntetés nagysága - 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés - miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak elszöknek, elrejtőznek. A bírósági indoklás szerint tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával vagy más módon veszélyeztetik az eljárás sikerét. B. Lászlóval szemben más büntetőeljárás is folyamatban van, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye is - derül ki a bírósági közleményből. Az előzetes letartóztatást elrendelő végzés ellen a gyanúsítottak fellebbeztek, így az nem jogerős.