A rendőrségi vezetők nem számítanak arra, hogy Molnár Csabával kapcsolatban olyan adatokra derül fény, melyek miatt állásából fel kellene függeszteni vagy fegyelmit kellene indítani ellene - tudtuk meg az ügyet jól ismerő rendőri vezetőktől. A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság pénzmosás elleni osztályának vezetője ügyében várhatóan pénteken vagy hétfőn lezárják a vizsgálatot.

Nem tekintik súlyos ügynek felettesei a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság pénzmosás elleni osztályának vezetőjének ügyében kezdődött vizsgálatot, sem az ügyészséget, sem a rendőrségi belső elhárítást nem vonták be a vizsgálatba. Molnár Csaba rendőr alezredes ellen azért indult belső vizsgálat, mert a Magyar Nemzet keddi számában cikket közölt arról, hogy a K&H üggyel foglalkozó alezredes állítólag túl szoros kapcsolatba került arab pénzváltókkal. Valamint szintén kedden - a cikktől függetlenül - a Nemzetbiztonsági Hivataltól egy titkos jelentés érkezett a SZBEI-hez, melyben adatok szerepelnek Molnár Csabával kapcsolatban. "Nem feljelentésről van szó, pláne nem Molnár Csaba ellen" - mondta a jelentésről csütörtökön Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Molnár Csabával szemben egyelőre nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja, és fegyelmi eljárást sem tartottak szükségesnek indítani ellene. A belső vizsgálat, melyet Bolcsik Zoltán dandártábornok vezet, várhatóan pénteken vagy hétfőn lezárul. A rendőrségi vezetők nem számítanak arra, hogy a vizsgálat során olyan adatokra derül fény, melyek miatt Molnárt állásából fel kellene függeszteni vagy fegyelmit kellene indítani ellene - tudta meg az [origo] az ügyet jól ismerő rendőrségi vezetőktől.

A titkos nemzetbiztonsági jelentést kizárólag Bolcsik Zoltán dandártábornok nézhette meg. A pár napon belül elkészülő vizsgálati jelentés is szigorúan titkos lesz, a Molnár Csabával kapcsolatos részét azonban nyilvánosságra hozzák.

Bácskai János, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetője ellen korábban szintén a K&H-ügy miatt indult eljárás. Bácskai ellen hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Katonai Ügyészség. Az ügyészség szerint Bácskai Kulcsár Attila, a brókerbotrány kulcsfigurájának kérésére megpróbálta a várható büntetőeljárás sikerét meghiúsítani. Az [origo] információi szerint Kulcsár Attila azt kérte Bácskai Jánostól, hogy a rendőrség foglaljon le bizonyos dokumentumokat a K&H Equities brókercégnél, mielőtt a PSZÁF ellenőrei megérkeznek. A lehallgatott telefonbeszélgetés szövege alapján Bácskai válaszaiból arra következtettek, hogy segítséget ajánlott.