Takács Albert, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese hivatalból vizsgálatot indít annak a HIV-fertőzött gyermeknek az ügyében, aki fertőzöttsége miatt nem kezdhette meg középiskolai tanulmányait, holott az oktatási intézmény felvette őt. A fiú szülei nem titkolták a gyerek betegségét, mivel sem lakóhelyükön, sem az általános iskola nyolc éve alatt nem volt gond gyerekük betegségéből.

Vizsgálatot indít Takács Albert, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese a sajtóból szerzett információk alapján annak a kisfiúnak az ügyében, aki HIV-fertőzöttsége miatt nem kezdhette meg középiskolai tanulmányait. Az iskola igazgatója szerint ugyanis betegsége veszélyt jelenthet a többi tanulóra és a dolgozókra. Ha pedig kiderülne, hogy HIV-pozitív gyermek jár az iskolába, a többi szülő elvinné onnan gyermekét.

A fertőzött kisfiú a Népszabadság novemberi írása szerint annak ellenére nem iratkozhatott be a fővárosi Bláthy Ottó Titusz műszaki szakközépiskolába, hogy felvételt nyert az intézménybe. Az oktatási ombudsman szerint az igazgató törvényt sértett.