Eltűnt három horgász a Balatonban

Felborult hat horgász csónakja, közülük hármukat sikerült kimenteni, a többieket még keresik. A csónakokat az óránként 100-120 kilométeres, viharos erejű széllökések borították fel.

Három horgászt keresnek a vízimentők a Balatonon: a szombat esti órákban a Szigligeti-öbölre rázúduló, óránként 100-120 kilométeres, viharos erejű széllökések miatt a Becehegy magasságában hat horgász evezős csónakja borult fel, közülük hármat sikerült kimenteni - közölte Bagyó Sándor, a Vízimentők Balatoni Szakszolgálatának elnöke, a mentés irányítója.

Valószínű, hogy már nem volt idejük a part felé evezni és kijutni a hirtelen rájuk törő, a meteorológiai szolgálat által helyenként 100-120 kilométeres erősségű szélviharban. A hat horgász egyike még időben tudott segítséget kérni mobiltelefonjáról, két társával együtt sikerült a mentőhajónkkal kimenteni - mondta a mentés vezetője.

Az egyik horgász teste addigra 22 Celsius fokosra hűlt le, de elsősegélynyújtás, majd a rohammentővel történt kórházba szállítás után sikerült az életét visszaadni - tette hozzá. Közölte, hogy az eddig fel nem lelt másik három horgászt a szakszolgálat reflektoros mentőhajója, s annak speciális ruházattal ellátott kéttagú személyzete keresi.

A mentésbe bekapcsolódott a Balatoni Halászati Rt. is, amelynek egyik, radarberendezéssel ellátott halászhajója este szintén kifutott a vízre. A szakszolgálat elnöke elmondta, rövidesen a készenléti csoportjuk két tagjával váltják fel mentőhajójuk személyzetét.