Nem született formális döntés a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének csütörtöki ülésén Ragáts Imre tévéelnök megbüntetéséről - közölte a testület több tagja a megjelent sajtóhírek kapcsán. Az ötmillió forintos büntetést azért javasolják kiszabni Ragáts ellen, mert a kuratóriumi elnökség jóváhagyása nélkül kötött hosszú távú szerződést a televízió reklámidejének értékesítéséről.

Egyelőre nem született döntés Ragáts Imre tévéelnök megbüntetéséről - mondták a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagja a megjelent sajtóhírekre reagálva, mely szerint Ragátsot ötmillióra büntették. Nyilatkozataik abban nem voltak egybehangzóak, hogy a végső szót a szankcióról a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészített nagykuratórium mondja-e ki december 15-i ülésén vagy a tanácskozást követően Czeglédi László kuratóriumi elnök dönt az ügyben.
   
A több forrás szerint is ötmillió forintos büntetést azért javasolják kiszabni a posztot fél éve betöltő elnökre, mert megválasztása előtt - még ügyvezetőként - a kuratóriumi elnökség jóváhagyása nélkül kötött hosszú távú szerződést a közszolgálati médium reklámidejének értékesítéséről.

A kuratórium elnöksége október 30-án rendelt el azonnali hatállyal vizsgálatot, mivel tudomására jutott, hogy jóváhagyása nélkül a televízió vezetője áprilisban hosszú távú reklámidő-értékesítési szerződést kötött. Másnapi rendkívüli ülése után a kuratóriumi elnökség állásfoglalásában közölte: érvénytelennek tartja ezeket a szerződéseket. A vizsgálat lezárta után a kuratóriumi elnökség Ragáts Imre felmentését javasolta a nagykuratóriumnak, ahol azonban még egyharmados támogatást sem kapott az indítvány.