Mérgező anyag ömlött ki Budapest belvárosában

Felborult egy veszélyes anyagot szállító teherautó pótkocsija kedden Budapesten a Mester utca és a Könyves Kálmán körút sarkán. A pótkocsiban öt tonna műtrágya alapanyagot,  por állagú nátrium-peroxidot szállítottak, amely bőrön át, de belélegezve is súlyos mérgezést, akár halált is okozhat. A tűzoltók sikeresen megtisztították a szennyezett útszakaszt.

Bár a Mester utca és a Könyves Kálmán körút sarkán történt balesetben senki nem sérült meg, mégis nagyon veszélyes volt a helyzet, mert a felborult pótkocsiban öt tonna műtrágya alapanyagot,  por állagú nátrium-peroxidot szállítottak, amely bőrön át, de belélegezve is súlyos mérgezést, akár halált is okozhat. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője elmondta az ötven kilogrammos kiszerelésű zsákok közül 20-25 megsérült, az anyag kiszóródott, s az úttestet a tűzoltók teljes védőfelszerelésben tisztították meg - tette hozzá a szóvivő.

Molnár Péter tájékoztatása szerint kedden kora délután megkezdődött a többi, épen maradt zsák átrakása egy másik teherautóra, s erre az időre a Könyves Kálmán körút két jobboldali sávját lezárták a járműforgalom elől. Délután három óra körül már helyreállt a rend a környéken.

A balesetben senki sem sérült meg, és a környéken lakókat sem kellett kitelepíteni.