A Terrorelhárító Szolgálat segítségével őrizetbe vette a rendőrség azt a pécsi férfit, aki több alkalommal a Francia Köztársaság budapesti nagykövetségének felrobbantásával fenyegetőzött.

"A férfi decemberben több esetben megfenyegette a Francia Köztársaság budapesti nagykövetségét azzal, hogy amennyiben 15 napon belül nem törlik az ellene Franciaországban korábban kiadott körözést, úgy felrobbantja a követség épületét" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) helyettes szóvivője.

 

Németh Lajos alezredes elmondta: a korábban az idegenlégióban szolgált 48 éves férfit kedden az esti órákban fogta el pécsi lakásában a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálata és Tűzszerész Szolgálata. "A lakásban tartott házkutatás során robbanóanyag vagy robbantásra alkalmas egyéb eszköz nem került elő" - tette hozzá az alezredes.

 

A férfit őrizetbe vették, és ha bebizonyosodik, hogy tette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntett megállapítására alkalmas, akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.