150 milliót adtak össze a polgári körök

Hende Csaba, a polgári körök koordinátora szerint az ország tizenegyezer csoportja százötven millió forintot gyűjtött össze fővárosi székházra. A már megvásárolt ingatlan 2004 nyarán lesz beköltözhető.

Eddig 150 millió forint adomány gyűlt össze a polgári körök fővárosi székházának megvásárlására és felújítására - mondta Hende Csaba csütörtökön Gyulán, sajtótájékoztatón. Az összeg nagysága jelzi a polgári körök szervezettségét, erejét - hangoztatta a polgári körök országos koordinátora.

Közölte, hogy a Szövetség a Nemzetért Alapítvány által már megvásárolt 1600 négyzetméteres ingatlanban egy hónapja kezdődtek meg a felújítási munkálatok. A rekonstrukció a tervek szerint 2004 nyarára fejeződik be.

Hende Csaba a polgári körök szervezettségéről szólva elmondta: az országban már 11 ezer csoport van, amelyekben a helyi vezetők nyilatkozatai szerint több mint 160 ezren tevékenykednek. Szólt arról is, hogy élnek a legmodernebb kommunikációs eszközökkel, így az internet adta lehetőségekkel is, amelyek segítségével akár "százezres tömegeket is meg tudnak mozdítani, mint például korábban a Terror Háza előtt vagy a Széna téren" tartott gyűlés esetén.

Az esztendő utolsó napjairól szólva elmondta, arra kérték szervezeteiket, hogy adományaikkal keressék fel azokat a gyermekintézményeket, amelyek segítségre szorulnak.