Sorozatszámoznák a flóbert-fegyvereket

A belügyminisztérium a flóbert fegyverek sorozatszámozására szólította fel az egyetlen magyarországi gyártót. Keserű Béla úgy véli, a felszólítást éles bíráló nyilatkozatai miatt kapta, melyeket a készülő fegyvertörvénnyel kapcsolatban tett - írja a Magyar Hírlap.

A flóbert fegyverek sorozatszámozására szólította fel a Belügyminisztérium az egyetlen Magyarországi magán-fegyvergyártót - írja a Magyar Hírlap. Keserű Béla, a Keserű Művek tulajdonosa 1990 óta több tízezer ilyen lőfegyvert értékesített itthon. A lap szerint a hatóságoknak eddig nem volt problémájuk a sorszámnélküli fegyverekkel. A fegyvergyáros - aki egyben a nem halálos hatású fegyvertulajdonosok érdekvédelmi szervezetét is vezeti - több alkalommal élesen bírálta a belügyi tárcát a készülő fegyvertörvény miatt.

Keserű Béla, úgy véli, hogy szókimondásáért vállalkozásán keresztül akarnak rajta elégtételt venni. Szerinte a módszer az '50-es évekre emlékeztet, mivel jelenleg nincs olyan törvény, amely előírná a flóbert és légfegyverek sorszámozását - írja a lap. Ennek csak akkor lenne jelentősége, ha nyilvántartásba szeretnék venni ezeket a fegyvereket, de most szabadon lehet őket megvásárolni.

A Magyar Hírlap szerint Keserű a minisztérium egyik helyettes államtitkárától kapott levelet, melyben korábbi nyilatkozatainak pontatlanságára hívták fel figyelmét, és jelezték, hogy a flóbert fegyverek sorozatszám nélküli gyártása ellentétes a jelenlegi rendelkezésekkel.

A vállalkozó a kormányfőhöz fordul levélben az ügy miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK