Medgyessy ismét Kubába utazik

Medgyessy Péter miniszterelnök december végén ismét Kubába utazik szabadságra - értesült a Népszabadság. A kormányfő tavaly decemberben szintén Kubában üdült, akkor hollétéről - legalábbis hivatalosan - a kormányszóvivő sem tudott.

Medgyessy Péter miniszterelnök idén ismét Kubában tölti a szabadságát - tudta meg a Népszabadság. A kormányfő tavaly decemberben szintén Kubában üdült, kinntartózkodása idején senkivel sem tárgyalt, még a kubai vezetővel, Fidel Castróval sem.

Az ellenzék akkor azzal támadta a kormányfőt, hogy olyan helyen pihent, ahol diktatúra van, és folyamatosan megsértik az emberi jogokat. Medgyessy erre azt felelte: "Azért mentem Kubába, mert ott meleg van, sok a napsütés, és jó koktélokat lehet kapni."

A miniszterelnök az idén már többször volt szabadságon. Áprilisban magánúton járt Olaszországban, júniusban Ausztriában és Németországban töltött egy hetet. Július végén, augusztus elején a Balatonra ment, majd egy franciaországi körúton vett részt a feleségével. Medgyessy Péternek évi negyven nap szabadság jár. Távollétében Kiss Péter kancelláriaminiszter helyettesíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKK