Az késleltethette Simon Tibor ügyének felderítését, hogy a vádlottak között egy rendőr is van - állítja a tavaly brutálisan összevert és sérüléseibe belehalt labdarúgó édesapjának ügyvédje. Kiss István szerint az ügyészség hibát követett el, hogy ilyen sokáig késlekedett az ügy tárgyalásával. A Simon halálához vezető eseményeket pedig felületesen vizsgálták ki - vélekedett a jogász. A Simon-ügy tárgyalása jövő februárban kezdődik.

Simon Tibor, a brutálisan összevert, és sérüléseibe belehalt labdarúgóedző ügyében a Fővárosi Bíróság februárra tűzte ki a tárgyalást - közölte Kiss István, ügyvéd csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Simon édesapjának ügyvédje elmondta: nehezményezik, hogy az ügyészség a vádiratban nem emberöléssel, hanem csak az enyhébb büntetéssel fenyegető halált okozó testi sértéssel vádolja a négy elkövetőt. Az ügyvéd szerint azért tűzték ki ilyen késve a tárgyalást, mert a bíróságnak nyomoznia kellett, ugyanis a vádirat alkalmatlan volt arra, hogy az alapján tárgyalást tartsanak. Mint mondta, a bíróság többek között orvos szakértőt, közlekedési szakértőt és hemogenetikust is felkért az ügy vizsgálatára.

Kiss István kijelentette: ezeket a szakértői vizsgálatokat az első napokban el kellett volna végeztetnie az ügyészségnek, mert a vizsgálatok eredményei alapvetően megváltoztatták volna a nyomozást. Az ügyvéd szerint az "összes orvosi papír azt támasztja alá, hogy Tibit meggyilkolták." Mint mondta, az orvos szakértői vizsgálat szerint nagyon sok ütés, a vádirat szerint viszont mindössze két halálos csapás érte a fején Simon Tibort.

Kiss arra is felhívta a figyelmet, hogy az egy éves késlekedés hátrányos az ügy szempontjából, hiszen a bírósági tárgyaláson nehéz lesz a történteket rekonstruálni, mert a tanúk ennyi idő után már nem fognak olyan pontosan emlékezni a két és fél perc alatt lezajlott eseményre. Úgy vélekedett, hogy az ügyészségnek a tanúkat is meg kellett volna hallgatni az esetet követő napokban, mert akkor pontosabban emlékeztek volna a történtekre.

Simon Tibor édesapja elmondta: létezett felvétel nem csak az utcán, hanem a szórakozóhelyen történtekről is, ezt ugyanis tudomása szerint az üzletvezető levetítette alkalmazottainak, azonban ez a felvétel később eltűnt. Kiss István arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy az ügyészség azért volt hanyag az ügy kezelése során, mert a vádlottak között van egy rendőr is, úgy válaszolt: "Azt gondolom, ez lehet a dolog mögött".

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, a Matáv-Sopron akkori vezető edzőjét  tavaly április 21-én bántalmazták Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában a Café Allure bár előtt. A futballedző két nappal később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részes négy gyanúsított ellen tavaly októberben társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A vád szerint a négy gyanúsított kevesebb mint egy percen belül bántalmazta Simon Tibort, ezért minősülnek társtettesnek. A Fővárosi Bíróság február 18-án kezdi tárgyalni Simon Tibor ügyét.