Autójához kötözve vonszolta kutyáját egy pápai férfi

Feljelentettek egy pápai férfit, aki autója lökhárítójához kötözte saját kutyáját, és 30 kilométeres sebességgel vonszolta végig az állatot a városon. A férfi a helyi sintértelepre akarta így elszállítani az állatot. A kutya testéről csontig kopott lágyrészek vörösre festették az aszfaltot. Az állatkínzót egy szabadnapos rendőr állította meg.

Följelentettek Pápán egy férfit, aki tíz nappal ezelőtt kocsija mögé kötve hurcolta végig a városon a kutyáját a sintérhez tartva - közölte a pápai rendőrkapitányság megbízott hivatalvezetője. Farkas Attila elmondta: egy szolgálaton kívüli, pihenőnapját töltő rendőrnek köszönheti az életét végül is a kutya, amelyet gazdája a több mint harminc kilométeres sebességgel haladó gépkocsija után kötött.

A közelmúltban nagy felháborodást kiváltó fadd-dombori esethez hasonló kínzásnak szemtanúja volt Illés Richárd. Az őrmester december 9-én délelőtt Pápán, a Határ utcában várakozott, amikor meglátta, hogy egy autó a lökhárítójához kötött kutyát vonszol, s a szerencsétlen kutya testéről csontig kopott lágyrészek vörösre festették az aszfaltot.

A rövid üldözés után megállított gépkocsi vezetője elmondta, hogy ötéves kutyáját a gyepmesterhez akarta vinni. Arra a kérdésre, hogy a szállítás miért e kegyetlen formáját választotta, a férfi nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A rendőrség állatkínzás miatt tett följelentést V. F. pápai lakos ellen - közölte Farkas Attila.

KAPCSOLÓDÓ CIKK