Hat katona halt meg Izsákon gyorshajtás miatt

Valószínűleg túl nagy sebességgel haladt az a jármű, amelyben hat fiatal szerződéses katona utazott, és a Bács-Kiskun megyei Izsák közelében lesodródott az útról. Három fiatalember kirepült a kocsiból, a többiek a roncsok közt lelték halálukat. A Fiat szinte rátekeredett egy fára.

Nem az útviszonyoknak megfelelően haladt az a személykocsi, amelyben hat 21 és 24 év közötti szerződéses katona lelte halálát péntekre virradó éjjel Kisizsák és Izsák között. Mint azt Ferenczi László, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az [origo]-nak elmondta, az autó előbb letért az útpadkára, majd az út másik oldalára sodródott, ahol két fának is nekiütközött. Az ütközés erejére jellemző, hogy a Fiat Bravo szinte rátekeredett a második fára. Az utasok közül hárman kirepültek a gépkocsiból, a többiek holttestét a tűzoltók emelték ki a roncsok közül.

A fára csavarodott autóról, és a körülötte fekvő holttestekről egy arra haladó autós értesítette mobiltelefonon a mentőket, akik kiérkezve már egyik fiatalemberen sem tudtak segíteni. Ferenczi László tájékoztatása szerint az autó egy szolnoki fiatalemberé volt, de nem ő vezette, hanem egy szabadszállási ismerőse.

A HM gyorssegélyt utal a hozzátartozóknak

A hat fiatalember Szolnok és Békés megyei lakos volt, és a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományába tartoztak. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a honvédelmi miniszter rendkívüli gyorssegély kiutalásáról rendelkezett az elhunytak családtagjai számára.

A szerződéses katonák a honvédség Alföldi Kiképző Központjában gép- és harcjármű vezetői képzésén vettek részt. "Az egyikük tulajdonában lévő autó valószínűleg az útpadkára sodródott, majd ütközött az út mellett álló fával" - olvasható a baleset körülményeiről a közleményben.

A minisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint az ügy kivizsgálására Szenes Zoltán altábornagy, vezérkari főnök bizottságot jelölt ki. A bizottságot vezető Tánczos László dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar Hadműveleti és Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese a baleset helyszínére utazott. Az elhunytak temetéséről a Honvédelmi Minisztérium gondoskodik.

[origo]/MTI