Halálos vonatbaleset a nagyigmánd-bábolnai vasútállomásnál

Egy halálos áldozatot követelő baleset történt a nagyigmánd-bábolnai vasútállomás közelében pénteken este - közölte a Mávinform.

Maga alá gyűrt egy személyautót a nagyigmánd-bábolnai vasútállomás közelében egy vasúti átjáróban egy személyvonat pénteken este - mondta el Varsányi Antal, a Mávinform ügyeletese. A gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, a személyvonaton senki nem sérült meg.

A személyautó eddig ismeretlen okból átszakította a zárt sorompót, s nekihajtott a két kocsiból álló motorvonatnak, ami az ütközés után még 15 méteren keresztül tolta maga előtt a gépkocsit - ismertette a baleset körülményeit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletese. Meruk Rózsa hozzátette: az autós személyazonosságának megállapítását rendkívül megnehezíti, hogy a gépkocsi teljesen szétroncsolódott, a rendszámtáblája is felismerhetetlenné vált, s a szerencsétlenül járt férfi iratai sem kerültek elő.

A tűzoltók a baleset helyszínén még életben találták a gépkocsi vezetőjét, de mire a mentők kiérkeztek, a férfi meghalt - mondta el az ügyeletes.

Este 9 óra után Nagyigmánd-Bábolna és Komárom között a helyszínelés még tartott, szünetelt a vasúti forgalom, s a az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.