Perel a MÁV Kórházból elküldött nőgyógyász

Pereket indít várhatóan az a nőgyógyász, akit azért küldtek el a MÁV Kórházból, mert felmerült vele szemben a gyanú, hogy szándékosan ügyeleti napjaira időzített szüléseket. Az ügyvéd szerint az elbocsátott orvos határozottan állítja, hogy az általános orvosi gyakorlatnak megfelelően csak és kizárólag az anya vagy a magzat érdekében alkalmazott szülésindítást.

Zamecsnik Péter, a MÁV Kórház elbocsátott nőgyógyászának ügyvédje az [origo]-nak megerősítette: várhatóan több pert is indítanak majd a kialakult ügy miatt. Az ügyvéd közölte, konkrét eljárásokat még nem kezdeményeztek, de elmondása szerint pert fognak indítani mindenkivel szemben, aki ügyfelének kárt okoz az ügyben. Várhatóan több sajtópert is kezdeményeznek, és lehetéges, hogy hamis vád miatt büntetőfeljelentést is tesznek majd.

Az ügy kedden robbant ki, amikor a MÁV Kórház és Rendelőintézet főigazgatója közölte, hogy belső szabályok megsértése miatt felmentették az egyik nőgyógyászt. A kórházban belső vizsgálat is zajlott a szülési komplikációk számának állítólagos növekedése miatt. A vizsgálat során a főigazgató elmondása szerint felmerült a gyanú, hogy az orvos rendszeresen az ügyeleti napjaira időzítette a szüléseket, amelyeket külső beavatkozással indított el.

A kórház feljelentést is tett egy haláleset miatt a rendőrségen, a BRFK keddi közlése szerint ismeretlen tettes ellen indult eljárás. A felmentett nőgyógyász egyik páciense ugyanis szülés közben életét vesztette. Ezt a szülést nem az elküldött orvos, hanem egy másik szülész vezette le.

Zamecsnik Péter az előrehozott szülésekkel kapcsolatban azt mondta: semmilyen szakértői bizonyíték nem támasztja alá azt, hogy ügyfele ilyet tett volna. Az ügyvéd szerint a nőgyógyász határozottan állítja, hogy az orvosi gyakorlatnak megfelelően csak és kizárólag az anya vagy a magzat érdekében alkalmazott szülésindítást. Zamecsnik hozzátette: tény, hogy ügyfelének jóval több páciense volt, mint másoknak, szerinte erre vezethető vissza az is, hogy az ügyeleti napokon több szülést vezetett le kollégáinál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK