Nem kap végkielégítést Ragáts

A tévéelnök lemondási nyilatkozatában végül nem szerepel, hogy egészségügyi okok miatt távozik, ezért aztán nem is kap majd végkielégítést - írja a Népszabadság. Az elnököt több, titkos, a köztévé számára előnytelen szerződés napvilágra kerülése kényszerítette lemondásra.

Nem kap végkielégítést a Magyar Televízió elnöki székéből távozó Ragáts Imre - írja a Népszabadság. A különböző, a tévé számára hátrányos titkos szerződések megkötése miatt lemondásra kényszerült elnök a legutóbbi időkig fizetést sem kapott, mivel nem volt munkaszerződése.  Csütörtökön az MTV kuratóriumának elnöksége úgy döntött, nem jár a végkielégítés, amikor elfogadta Ragáts lemondását. Ebben, a korábbi hírekkel ellentétben, már nem volt szó egészségügyi okról. Ha ugyanis a szövegben ez szerepelt volna indoklásként, járt volna a pénz - írja a lap.

Az MTV kuratóriumi elnökségének felkérésére a köztévé felügyelőbizottsága tovább vizsgálja a távozó tévéelnök által nevelt lánya volt cégével kötött és titokban tartott szerződést. A megállapodás arról szólt, hogy az elnök egy tízéves természetfilm-sorozatot vásárolt nevelt lánya cégétől a piaci ár háromszorosáért, 55 millió forintért. Arról jövő héten döntenek, hogy tesznek-e további lépéseket, például büntetőfeljelentést az ügyben.

Ragátsnak a korábbi botrányt még sikerült túlélnie, amikor kiderült, hogy a tévé számára kedvezőtlen feltételekkel, évekre előre, titokban értékesítette a csatorna reklámidejét, ám az újabb már a székébe került.  Lemondását egyhangúlag fogadta el a kuratóriumi elnökség csütörtökön.

Az elnök lemondása már nem teszi lehetővé, hogy a civil kurátorok nyilvánítsanak véleményt arról, hogy maradhasson-e Ragáts, vagy sem. Egy hónapja még az ő döntésük segítségével maradhatott a reklámidő titkolt értékesítése miatt ingadozó elnöki székben Ragáts.

KAPCSOLÓDÓ CIKK