Tizenegy gyanúsított a pénzmosási ügyben

Tizenegyre emelkedett a pénzmosási ügy gyanúsítottjainak száma, miután a rendőrség csütörtökön a Ferihegyi reptéren elfogott egy szír állampolgárságú férfit, akit kihallgatása után őrizetbe vettek. A rendőrség szerint a gyanúsítottak 2002 novembere óta több milliárd forint nagyságrendben illegálisan váltottak valutát, amit az általuk létrehozott pénzváltón keresztül legalizáltak.

Csütörtökön este Ferihegyen a BRFK munkatársai elfogták M. Aid 42 éves szír állampolgárságú férfit, aki jogosulatlan pénzügyi szolgáltatással gyanúsítanak. A férfit kihallgatása után őrizetbe vették - közölte honlapján a BRFK. A pénzmosási ügy gyanúsítottjainak száma így tizenegyre emelkedett.

Ezt megelőzően szerdán a hajnali órákban házkutatást tartottak P. Tibor 43 éves pilisvörösvári és S. Rita 33 éves fóti lakos lakásán. A két banki alkalmazottat gyanúsítottként hallgatták ki, de nem vették őket őrizetbe.

Négy gyanúsítottat korábban előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, hét gyanúsított szabadlábon védekezhet, ketten őrizetben várják az ügy folytatását.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése alapján a Fővárosi Főügyészség pénzmosás gyanúja miatt nyomozást rendelt el december 9-én három, a feljelentő által megnevezett polgári személy ellen, akik valószínűsíthetően több milliárd forintnyi pénzt mostak tisztára fekete valuta átváltásával. Az ügy iratait a Fővárosi Főügyészség az Országos Rendőr-főkapitányságnak továbbította, amely a BRFK-t jelölte ki a nyomozás lefolytatására.

A BRFK szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2002 novembere óta több milliárd forint nagyságrendben illegálisan váltottak valutát, amit az általuk létrehozott pénzváltón keresztül legalizáltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK