Három kisgyerek életét vesztette Orosházán, miután tűz keletkezett a lakásban, ahol felügyelet nélkül hagyták őket. A negyedik gyerek füstmérgezést kapott. A leromlott állapotú házban gyertyával világítottak, feltételezések szerint a gyerekek a gyertyákkal játszottak, ezért ütött ki tűz.

Három gyerek - egy nyolc hónapos, egy hároméves és egy hétéves - vesztette életét hétfőn Orosháza külterületén, családi házban; feltételezések szerint a gyermekek gyertyalánggal játszottak, így keletkezett tűz. Az épületből egy kilencéves gyermek kimenekült, őt a mentők ápolják.

A gyerekeket a szülők reggel a nagymama gondjaira bízták, aki nem sokkal később átment a szomszédba, és a kisgyerekeket magukra hagyta - mondta - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki hozzátette: a villany nélküli, rossz állagú házban gyertyával világítottak, a gyermekek ezzel játszottak, és vélhetően ennek következtében ütött ki a tűz egy pici szobában.

Az orosházi önkormányzat tanácsosa, Kis A. János elmondta, hogy gyorssegélyt folyósítanak a gyermekeit elveszített szülőknek.