Három heti bujkálás után a rendőrség elfogta Flaisz Ferenc olajvállalkozót, akinek jogerős börtönbüntetése miatt kellett volna bevonulnia a börtönbe. Az olajügyek kapcsán ismertté vált Flaiszot kastélya egyik gerendájáról szedték le a rendőrök.

Házának padlásán, egy gerendán üldögélt az olajügyek miatt jogerősen elítélt Flaisz Ferenc, amikor a rendőrség elfogta őt - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Ferenczi László az [origo]-nak. A rendőrök - mivel senki sem nyitott nekik ajtót - egy olyan ablakon keresztül jutottak be a vállalkozó kastélyába, amely üveg helyett nejlon borított. A házban az utóbb megtalált Flaisz Ferencen kívül nem volt senki sem. "A vállalkozó nem magyarázta, hogy miért nem vonult be a börtönbe, láthatóan meg volt sértődve a világra" - mondta a szóvivő. Flaisz Ferenc nem tanúsított ellenállást, a rendőrök pedig a kecskeméti börtönbe kísérték.

Flaisz Ferencet olajcsempészés miatt egy év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, ám a vállalkozó nem jelent meg a kijelölt időben a börtönben, ezért adtak ki elfogatóparancsot ellene.

Flaisz Ferenc az "olajtanú", Nógrádi Zsolt vallomásai által lett ismert. Nógrádi azt állította ugyanis, hogy Flaisz érsekhalmi kastélyába ismert politikusok és alvilági figurák jártak, ráadásul a vállalkozó kenőpénzt is fizetett a nála járt politikusoknak és rendőri vezetőknek. Flaisz mindezeket tagadta. Nógrádi Zsoltot állításait nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani, az emiatt indított pereket el is vesztette.