Nem jelentik fel Ragátsot

Az MTV kuratóriumi elnöksége nem vizsgálja tovább Ragáts Imre távozó tévéelnök felelősségét a bukását okozó szerződés miatt. Ragáts Imrét így már biztosan nem jelentik fel, de munkatársai ellen még vizsgálódnak. Döntöttek arról is, hogy Pinke György jelenlegi alelnököt javasolják ügyvezetőnek az MTV nagykuratóriumának.

A Magyar Televízió keddi kuratóriumi elnökségi ülése után Czeglédi László, a testület MSZP-s elnöke elmondta, hogy Pinke György gazdasági alelnököt javasolják a nagykuratóriumnak a köztévé élére ügyvezetőként az új elnök megválasztásáig. Az elnöki pályázatot még január közepén kiírják.

Forrás: MTI
Lezárták Ragáts ügyét

A kuratóriumi elnök közölte azt is, hogy elkészült az MTV felügyelőbizottságának jelentése arról a szerződésről, amely Ragáts Imre elnök lemondásához vezetett. Ez a jelentés megerősítette a kuratóriumi elnökséget abban, hogy a Ragáts által kötött szerződés érvénytelen, ezért visszakérik a korábban már kifizetett összeget az érintett cégtől.

Ragátsnak azonban nem kell további vizsgálatokra vagy büntetőfeljelentésre számítania. Czeglédi szerint ugyanis a lemondott elnökkel szemben azokat a megbízási szerződésében megfogalmazott szankciókat már alkalmazták, amit alkalmazni tudtak, így Ragátscsal már nincs további teendője a kuratóriumi elnökségnek. Azoknak a munkaviszonyban lévő dolgozóknak azonban, akik ebben a körben érintettek, a felelősségét még tovább vizsgálják.

A kuratóriumi elnök közölte azt is, hogy végkielégítést nem kap az elnök, erről nem is tárgyaltak a keddi ülésen, mert ez fel sem merült. Az elnök ugyanis csak akkor kaphatna végkielégítést, ha a megbízási viszony önhibáján kívül ért volna véget. A kuratóriumi elnökség egyértelmű álláspontja viszont az, hogy nem önhibáján kívül kellett távoznia a Ragáts Imrének. Emellett azért sem foglakoztak a kérdéssel, mert Ragáts nem is támasztott igényt végkielégítésre - mondta Czeglédi.

A múlt héten távozó tévéelnök egészségügyi okokkal magyarázta döntését. Távozásába ugyanakkor nagy valószínűséggel belejátszhat az, hogy a köztévé reklámidejének értékesítésére kiírt titkos szerződések után újabb vitatott megállapodások kerültek elő. A HVG múlt heti számának egyik cikkéből ugyanis kiderült, Ragáts megválasztása után két hónappal az intézmény közalapítványi kuratóriumi elnökségének jóváhagyása nélkül kötött szerződést egy ismeretterjesztő filmsorozat megvásárlásáról nevelt lányának cégével, a piaci árnak állítólag többszöröséért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK