A Fidesz betiltaná a Tilos Rádiót

A Fidesz csütörtöki közleményében a gyűlölet rádiójának nevezte a Tilos Rádiót. A párt szerint ugyanis a rádió egyik szentesti műsorában trágár kifejezések és gyűlöletkeltő szövegek hangzottak el. A Fidesz felszólította az ORTT-t, hogy tiltsa be a Tilos működését.

A Fidesz felszólítja az az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT), hogy azonnal hallgattassa el a Tilos Rádiót - közölte a párt csütörtökön. A Fidesz közleményében a gyűlölet rádiójának nevezte a Tilos Rádiót. Magyarországon nem működhet egy olyan rádió, különösen nem állami támogatással, amely folyamatosan megsérti vallásos emberek millióit - olvasható a dokumentumban.

A párt szerint szenteste minden határt túlléptek a rádió műsorvezetői. "Karácsonykor, a szeretet ünnepén, trágár szavak kíséretében ismét gyűlölködve úszítottak, majd egyikük közölte, hogy kiírtanám az összes keresztényt" - írja közleményében a Fidesz. A párt szerint "egyetlen népcsoportra, egyetlen vallási vagy más közösségre vonatkoztatva sem megengedhetőek ilyen kijelentések a magyar médiában".

A kifogásolt műsor december 24-én 17:30 és 18 óra között hangzott el a Tilos Rádióban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK