A Főtáv szerda délutáni ígérete szerint este 10 órára helyreáll a fűtés abban a 2600 újpalotai lakásban, melykeben kedd este óta hideg van egy távhőcső megrepedése miatt. A cég szóvivője szerint szerencsére viszonylag enyhe az idő.

Este 10 órára újra meleg lesz azokban az újpalotai lakásokban, melyekben kedd este óta hidegek a radiátorok - ígéri a Főtáv. "A hibát a Főtáv szakemberei elhárították, este 7-8 órára a rendszert üzembe helyezzük, az újpalotaiak már fűtött lakásokba koccinthatnak az új évben" - mondta Sturdik Miklós szóvivő. A 2600 újpalotai lakásban egy távhőcső megrepedése miatt hidegek a radiátorok kedd este óta.

Sturdik korábban elmondta, hogy a távfűtő rt. szakembereinek szerdán délelőtt sikerült körülhatárolniuk azt a területet, ahol a 30 éves fűtéscső elrepedhetett. "A Nyírpalota utcában jelenleg tart a feltárási munka, ezt követően pedig néhány óra alatt kicseréljük a megsérült 400-500 milliméteres vezetéket, de szerencsésebb esetben elegendő lesz a cső foltozása is" - mondta a szóvivő.

Sturdik Miklós szerint "szerencse a szerencsétlenségben", hogy az évszakhoz képest aránylag enyhe az idő, ez nem csak az érintett lakásokban élőknek könnyebbség, de a szakemberek helyreállító munkáját is segíti.

Közlése szerint a távfűtőcsövek megsérülésének egyik jellemző oka, hogy az utak síkosság-mentesítésekor kiszórt só a földbe jutva leszivárog a csőrendszerhez és szétmarja a vezetéket. Elmondta azt is, hogy a Főtáv a fűtésszolgáltatás kimaradása miatt jóváírással csökkenti majd az alapdíjat.