Évértékelés: korrupciós botrányok kontra teljesített ígéretek

A Fidesz szerint a 2003-as évet a kiszámíthatatlanság és a folyamatos korrupciós botrányok jellemezték. Az MSZP frakcióvezetője szerint ugyanakkor 2003-ban "soha nem látott arányban teljesültek" Medgyessy Péter választási ígéretei. 

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint 2003-at a kiszámíthatatlanság jellemezte - a többi közt - a gazdaságpolitikában és a törvényhozás működésében. Rogán Antal szerint aggasztó, hogy egy év leforgása alatt 15 százalékkal romlott a forint értéke, és a tervezett infláció négyszeresével, 20 százalékkal emelkedett a villamos energia ára.

Rogán szerint a kormány üzenetei arról szóltak, hogy az ország teherbíró képességének javítása érdekében az emberek kevesebbet gondoljanak a jövőre. "Az emberek beruházások helyett inkább takarékoskodjanak, és a bankokban elhelyezett megtakarításaikat a kormány a megnövekedett infláció és költségvetési hiány révén majd elkölti" - mondta.

A fideszes képviselő szerint a parlament működését is a kiszámíthatatlanság jellemezte. Ez, mint mondta, leginkább azzal magyarázható, hogy a kormánykoalíció, bár ígéretet tett a hetenkénti ülésezési rend megvalósítására, valójában erre, a kicsiny kormánytöbbség miatt, képtelennek bizonyult.

Az elmúlt évet értékelve folyamatos korrupciós botrányokról beszélt Rogán Antal. Kiss Elemér kancelláriaminiszternek korrupciós botrány miatt kellett lemondania az év elején, ezt követően "minden idők legnagyobb bankbotránya" bontakozott ki, amelyben több kormányzati szereplő érintettségére utaló jelek láttak napvilágot - fejtette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese nyilatkozatában. "Ezen kormányzati szereplők közé tartozik maga a miniszterelnök és a pénzügyminiszter is" - tette hozzá a brókerbotrányként elhíresült ügyre utalva az ellenzéki politikus.

A Fidesz képviselőcsoportjának 2004. évi terveiről szólva Rogán Antal kiemelte a költségvetési törvény esetleges módosítását, mivel szerinte a büdzséből hiányoznak azok a pénzeszközök, amelyek az Európai Unióból érkező agrártámogatások nemzeti kiegészítéséhez szükségesek.

Előző
  • 1
  • 2
Következő