Veszprém és Tolna megyében erősödött fel a havazás

Az országos havazás hétfő délután Veszprém és Tolna megyében erősödött fel, a Bakonyban és Pápa térségében már 6-7 centiméternyi hó esett. Egyelőre minden út járható, a közlekedésben nincs fennakadás. A fővárosban egész nap szállingózott a hó, de a meteorológiai előrejelzés szerint 1-2 centiméternél több hóra nem kell számítani.

Az ország észak-nyugati részén havazott legerősebben hétfőn délelőtt, Sopron környékén 10-15 centiméternyi hó esett. Győr-Moson-Sopron megye útjai csúszósak, havasak, emiatt több koccanás, árokba csúszás történt. Az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közti szakaszán több külföldi és egy magyar rendszámú kocsi tért le az autópályáról és csúszott az árokba. A balesetekben senki nem sérült meg. Kora délutánra valamennyi helyszínelést befejeztek az M1-esen, és zavartalanná vált a közlekedés.

Forrás: [origo]
A fővárosban alig marad meg a hó

Győr mellett Fejér, Bács-Kiskun és Pest megyében esett jelentősebb mennyiségű hó - tudatta az Útinform. Az autópályák közül az M5-ös sok helyen száraz maradt, máshol vizes, az M1 és az M3-as pedig vizes, latyakos, helyenként hókásás. Az M7-esen, elsősorban Martonvásár környékén jelenleg is intenzíven havazik. Kora délután Vas, Veszprém és Pest megyéből jelentettek intenzív havazást, a közlekedés lelassult ugyan, de sehol sincs fennakadás.

Az Útinform közlése szerint Sopron környékén kívül még Kisvárda és Vásárosnamény környékén maradt meg nagyobb mennyiségű - körülbelül 6-8 centiméter vastag - hó.

A fővárosban is havazik, de 1-2 cm-nél több hóra nem kell számítani - mondta az [origo]-nak Kánai Gábor meteorológus. A Budai helyekben is maximum 2 centiméternyi hó várható hétfőn. Kedden nem folytatódik a havazás, szerdán azonban Budapesten is komolyabb hóra kell számítani.

Nem akadályozza a közlekedést a fővárosi havazás, az utak feketék - mondta a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. szóvivője, Szegedi Péter. A cég munkatársai folyamatosan ellenőrzik a hidakat, felüljárókat, de egyelőre az utak nem síkosak.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. kora délután megkezdte a havazástól nedvessé vált utak takarítását. Hatvan munkagépet helyeztek üzembe, amelyek főként a hegyi útvonalakon és a fővárosból kivezető utakon dolgoznak. A havazás következtében a forgalom lelassult, de nem volt fennakadás a tömegközlekedésben - áll a cég közleményében.

Előző
Következő