Negyvenfős tüntetés a Tilos betiltásáért

A tüntetésen részt vevő három civil szervezet mellett Harrach Péter és Soltész Miklós kereszténydemokrata politikusok is a rádió megszüntetését kérték. Soltész Miklós közölte: az MKDSZ az ORTT-hez fordult, hogy vonja vissza a műsorszolgáltatás jogát a Tilos Rádiótól. Ezenkívül feljelentést tettek a Tilos Rádió ellen közösség elleni izgatás címén.

Harrach Péter a rádió épülete előtt tartott tájékoztatón közölte: a Tilos Rádió az utóbbi időszakban többször megsértette "milliók meggyőződését és működésével tovább rombolja és szennyezi a társadalmat". Ezért szerinte a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés kapcsán a magyar média és a magyar újságírók becsülete forog kockán.

A december 24-én este elhangzott műsor ellen több más szervezet is tiltakozott korábban: a Fidesz felszólította az ORTT-t, hogy azonnal hallgattassa el a Tilos Rádiót, és ugyanezt követelte a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség. Hasonlóan foglalt állást a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Tiltakozott továbbá a Szent Korona Társaság, a Keresztény Demokrata Fórum is.

Hajdu István, az ORTT elnöke korábban a lehetséges szankciókkal kapcsolatban azt mondta: az elhangzott mondatot nem tekinti "enyhe esetnek", így nem valószínű, hogy a rádió csak figyelmeztetést kap. "Valószínűleg pénzbüntetést, vagy felfüggesztést ró ki a testület" - mondta korábban.

Csabai Gábor, a Tilos Rádió kuratóriumának elnöke egy korábbi sajtótájékoztatón elismerte, hogy hibáztak, amiért vállalják a felelősséget. Elmondta azt is, hogy szerinte ugyanakkor példamutatóan reagáltak a történtekre, a műsorkészítőt azonnali hatállyal kizárták a Tilos kötelékéből.

Az [origo] több munkatársa is részt vesz a Tilos Rádió műsorainak készítésében.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK